Teamlid in “Dokters vs. internet”

Dat was leuk! Een paar maanden geleden werd ik gevraagd om deel te nemen aan de opnames van “dokters vs internet. Een spelshow onder leiding van Anita Witzier over medische zaken. De opzet is dat een vast  team van drie huisartsen het opneemt tegen een wisselend team van BN-ers. Er komen échte patienten aan het woord over hun aandoening, waarbij de artsen met luisteren, vragen en soms wat hints moeten proberen een diagnose te stellen. De BN-ers mogen dat doen met hulp van het internet.

Ik heb even na moeten denken voor ik ja zei. Was het wel ethisch? (Ja, wordt zorgvuldig gedaan, patienten worden in hun waarde gelaten en het doel is echt educatief). En loop ik geen grote kans ontzettend op m’n bek te gaan voor een miljoen kijkers, waaronder mijn eigen patienten? Voor wat betreft dat laatste heb ik toch maar enig vertrouwen gehad in mijn kennis, ervaring en vooral enthousiasme over mijn vak. En dus, nadat ik geslaagd was voor de screentest, zit ik nu in 6 uitzendingen “Dokters vs internet”. Een geweldig leuke ervaring!

TVprogramma “Dokters vs Internet”

 

Dit bericht is geplaatst in Blogs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *